Kategorier
Bilförsäljning

Bilhandlare Stockholm – nackdelar med att sälja bilen privat 

Internet har förenklat för oss nästan oavsett vad det handlar om. I synnerhet gällande handel så är en vara bara ett klick bort. Samma sak gäller för handel mellan privatpersoner. Med sidor som Blocket kan man enkelt lägga ut en annons och sälja en vara vidare till någon annan – utan mellanhänder och utan några större avgifter för annonsering. Att sälja bil i Stockholm kan således ske utan inblandning av en bilhandlare. 

Som privatperson kan man få bilen värderad online, man kan lägga ut och sedan förhoppningsvis sälja den vidare utan några större bekymmer. Detta i teorin, men ser man mer praktiskt på saken så ser det lite annorlunda ut. Det finns tydliga nackdelar med att välja att sälja bil i Stockholm och ställer man dessa mot fördelarna – att du kan få ett bättre pris än hos en bilhandlare i Stockholm – så ser man ganska snabbt att det inte är den No-Brainer som många vill göra gällande. 

Det finns, helt enkelt, ganska många nackdelar och här nedan kommer ett axplock av dessa – som följer: 

  • Du måste göra jobbet: Det är din uppgift att se till att din bil värderas, att den städas, tvättas och fotograferas snyggt och det är också din uppgift att vara anträffbar 24/7. Du måste agera som en bilhandlare i Stockholm och det kan snabbt förvandlas till ett heltidsjobb. 
  • Du måste vara beredd att vänta. Nackdelen med Blocket är att det hela tiden kommer nya annonser. Din bil ligger överst ett tag, sedan försvinner den längre och längre ner i listan. Det innebär att du har en minimal lucka att hitta rätt köpare på. Du kan förvisso pusha din annons, med det kostar också en slant. 
  • Skambud och hot. Att man får bättre betalt för en bilförsäljning i privat regi är en sanning med modifikation. Det handlar ofta om en massa skambud där folk ringer och bjuder ett pris som ligger bra mycket under marknadsvärdet på bilen. Dessutom vittnar många om hotfulla situationer när folk ska exempelvis provköra och eventuellt köpa bilen. Man kan känna sig tvingad att sälja bilen till ett pris man inte är bekväm med.