Kategorier
Bilförsäljning

Sälja defekt bil – det går faktiskt!

Är det möjligt att sälja defekt bil i dessa dagar? Vem vill ha en kärra som inte går att köra? Ganska många, faktiskt! I alla fall delar av den trasiga kärran.

Att sälja en defekt bil är inte det lättaste. Om du inte redan visste det, är “defekt” ett annat ord för trasig eller icke fungerande, och nu förstår du säkert varför det kan vara svårt att få en sådan bil såld. Vem vill ha en trasig bil som kanske inte ens går att köra? Det finns faktiskt de som vill det, visar det sig när man gör research i ämnet på internet.

Det är inte alltför vanligt att privatpersoner letar efter trasiga bilar. Vissa mycket motorintresserade ungdomar på den svenska landsbygden kan visserligen uppskatta ett renoveringsobjekt, men de flesta personer som letar efter en bil vill ändå ha en som fungerar.

Däremot finns det företag som specialiserat sig på att köpa just defekta bilar. Om du undrar varför kan du tänka på alla de delar på din bil som fungerar precis som de ska, även om bilen som helhet är fullkomligt oduglig. Dessa delar kan ett motorproffs använda för att sätta in i andra bilar. Med tanke på vad priset för enskilda reservdelar till bilar brukar ligga på kan det vara en rentav lukrativ affär att använda delar från en existerande bil istället.

Var noggrann med informationen när du ska sälja defekt bil

Oavsett vem du utser till köpare när du ska sälja en avställd bil är det viktigt att du informerar om anledningen till varför bilen är avställd. Om det är på grund av att den är defekt måste du vara tydlig med detta till köparen. Om bilen är så kass så att den inte ens startar kommer det sannolikt framgå med all önskvärd tydlighet när köparen inspekterar bilen, men det skadar inte att vara lite extra transparent.

Framför allt ska du vara mycket tydlig med information gällande bilens bromssystem. Sälj för guds skull inte en bil med trasiga bromsar utan att du har berättat det för personen som köper bilen. Det är mycket farligt att köra runt i trafiken utan ett väl fungerande bromssystem. Det kan uppstå en mängd olika konflikter till följd av en sådan brist, faktiskt rena kollisioner om man ska tala klarspråk.