Kategorier
El

Laddstation – när du behöver ladda i Stockholm

Det är bra om det finns laddstationer i Stockholm. Då har alla någonstans att ladda sina elbilar. En elbil har ju inte så stor räckvidd på sin laddning.

Det finns idag ett brett utbyggt nät av laddstationer. Det är tur för alla dem som inte har en egen laddbox hemma vid huset eller i garaget på sin bostadsrätt. Har man nu beslutat sig för att det är bra för miljön med elbilar så måste man ju också se till att alla kan ladda sin bil på ett bra sätt.

Har du en egen laddbox så är det ju inte så illa det heller. Men det är inte alla som har det så förspänt. En laddstation är helt enkelt en apparat som kan förmedla ström och el så det lagras i en annan enhet. Det vill säga ett fordon i det här fallet.

En laddstation kan ha olika kapacitet

Har du tillgång till en laddstation i Stockholm kan det alltså innebära att det är mer eller mindre wattstyrka i den jämfört med andra laddstationer. Det finns också olika slags uttag som avgör om det passar den typ av bil du kör. Sedan kan det vara olika hur snabbt det går att ladda.

Det är alltså inte bara att hitta en laddstation. Du måste hitta den som är rätt för din bil. En del bilmärken har egna laddstationer som bara passar till deras bilar. Det är både bra och mindre bra för då blir den bilägaren låst enkom till dessa stationer.