Kategorier
Bil

Hitta en auktoriserad bilverkstad i Uppsala

Alla bilar i Uppsala måste genomgå service på en bilverkstad med jämna mellanrum för att inte slitas i onödan. Hur ofta beror på årsmodell och bilmärke, men också hur mycket man kör.

I bilens servicebok kan man se när det är dags att lämna bilen för service. Men servicebehovet beror även på hur mycket man kör bilen. Kör man ofta och långt är det milaservice som gäller. Men använder man bilen endast korta sträckor brukar det räcka med årsservice. För att bilen inte ska slitas i onödan och för att bilens garanti ska fortsätta att gälla, måste man lämna bilen för service enligt tillverkarens angivelser. Det är därför viktigt att man efter utförd service på en bilverkstad är noga med att få den stämpel man ska ha i serviceboken.

Saker att tänka på när man lämnar in bilen till en bilverkstad

Tyvärr fungerar det inte att själv utföra service på bilen utan man måste lämna in den till en auktoriserad bilverkstad. Men det finns pengar att spara genom att jämföra priser mellan olika bilverkstäder. Innan man lämnar in bilen till en verkstad ska man tömma den på allt som är löst för att underlätta för mekanikern. Upplever man att bilen går ryckigt eller har andra konstigheter för sig ska man berätta detta när man lämnar in den. Då går det snabbare för mekanikern att lokalisera vad som är fel, vilket gör att man själv spar pengar eftersom man ofta betalar för den tid som mekanikern lägger ner. Läs mer om bilverkstäder på denna hemsida: bilverkstaduppsala.nu