Kategorier
Bil

Bilskrot i Stockholm

Har ni en bil som gjort sitt och behöver skrotas i Stockholm? När man skrotar bilen är det viktigt att man lämnar den till en auktoriserad bilskrot. Men det finns även andra saker att tänka på.

En gammal bil som gjort sitt eller som är krockad måste skrotas och tas om hand på rätt sätt. Detta eftersom den innehåller många metaller och även ämnen som annars kan läcka ut och skada natur, människor, djur och framförallt grundvattnet. Därför ska den uttjänta bilen alltid lämnas till en auktoriserad bilskrot. Då skrotas bilen på ett miljövänligt sätt och man tar också hand om de delar som kan återanvändas. Även värdefulla metaller som katalysatorer innehåller tas om hand för att de ska kunna användas igen.

Viktig saker att tänka på då man lämnar bilen för skrotning

Att skrota bilen kostar ingenting utan är gratis, men eftersom man inte får skrota någon annans bil måste man kunna legitimera sig när man lämnar in bilen och visa upp ett giltigt registreringsbevis. Har man en bil som inte går att köra till bilskroten kan man i stället få den upphämtad till en kostnad på femhundra kronor. Men då är det viktigt att man också tänker på att ställa av bilen. Innan bilen ska skrotas måste den också tömmas på lösa saker och allt som inte hör till den. De kan vara bra att känna till att det också går att lämna andra typer av fordon till en bilskrot som exempelvis husvagnar, motorcyklar, lastbilar, släpvagnar och båtar. Läs mer om bilskrot på denna webbsida: https://www.bilskrotstockholm.nu/